Teken verwijderkaart

Teken-verwijderpas op creditcard formaat

€ 2,- p/stuk incl. btw en excl. € 1,- verzendkosten 

Beschrijving

De enige originele, gepatenteerde tekenpas van SAFECARD. Een ontwerp uit Denmarken, aangeraden door huisartsen, apothekers en de Lyme vereniging in onder andere Duitsland en Nederland. De tekenpas wordt ook wel een tekenkaart genoemd. De kaart is van sterk plastic en is zo groot als een pinpas. Daarom kan je hem gemakkelijk in een passenvakje van je portemonnee meenemen. Omdat het cruciaal is dat een teek snel verwijderd wordt, is het belangrijk dat je daarvoor de juiste hulpmiddelen bij de hand hebt. De tekenpas zal je moeiteloos kunnen meenemen is daarom ideaal! Je hoeft geen tekenles te volgen om op een veilige en snelle wijze de teek te verwijderen. Bovendien is het een van de veiligste manieren om teken te verwijderen omdat de teek niet geplet wordt.

Je hoeft met de tekenkaart alleen te schuiven en dus niet een omhoog gaande beweging te maken. Hierdoor komt elke teek veilig los.Met deze pas  heb je altijd het juiste middel bij je in de knip om op een veilige manier de teek te verwijderen.
Tip: Na het verwijderen van de teek dien je de plek te markeren en de datum te noteren.
Maak een foto met je mobiel. Deze foto kun je eventueel doorsturen naar de (vraag)ouder van het kind.

Hoe de tekenpas werkt

De tekenpas werkt heel eenvoudig. De tekenpas heeft twee kanten, eentje is speciaal voor grote teken en eentje speciaal voor kleine teken. Om een teek te verwijderen met de tekenpas, schuif je de inkeping van de kaart onder de teek. Schuif de tekenpas vervolgens verder over de huid in een rustige, glijdende beweging. De teek laat zo los en komt vast te zitten bij de inkeping. Verwijder de kaart van de huid, berg de teek op of doodt hem en ontsmet de tekenkaart met heet water of een alcoholoplossing.

Je hoeft dus niet te draaien of te trekken met de tekenpas. Dit vergroot het gebruiksgemak en verminderd de kans dat de teek per ongeluk geplet wordt. Als een teek geplet wordt terwijl hij nog vast zit in de huid, kan hij schadelijke bacteriën vanuit zijn ingewanden in het wondje spuiten. Door de tekenpas binnen 24 uur na de tekenbeet te gebruiken om de teek te verwijderen, wordt de kans op overdracht van schadelijk bacteriën verkleind.

De voordelen van de tekenkaart

De tekenpas heeft heel voordelen voor het verwijderen van teken:

  • Voor zowel grote als kleine teken
  • Iedere teek wordt snel en pijnloos in zijn geheel verwijderd
  • Je drukt de teek niet samen, zodat de kans kleiner is dat de teek tijdens het verwijderen schadelijke stoffen in de bloedbaan brengt
  • Te gebruiken voor mensen en dieren
  • De tekenpas past in elke portemonnee, telefoonhoesje of tas waardoor je hem niet gauw vergeet mee te nemen
  • Origineel gepatenteerd ontwerp van SAFECARD
  • De tekenpas wordt aangeraden door huisartsen, apothekers en de Lyme vereniging

Werkwijze: je stuurt een mail naar bhv4you@gmail.com met je bestelling, je ontvangt de factuur en na betaling wordt je bestelling  verstuurd.
Voor vragen kun je altijd mailen naar bhv4you@gmail.com.